Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Eyelands – Δεύτερος ποιητικός Διαγωνισμός - 2013

Eyelands – Δεύτερος ποιητικός Διαγωνισμός - 2013

altΗ ιστοσελίδα Eyelands ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου ποιητικού διαγωνισμού της, με θέμα: «Έρωτας στα χρόνια της κρίσης». Στείλτε το ποίημά σας μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου 2013. **

Δυο σημαντικές αλλαγές υπάρχουν στο δεύτερο ποιητικό μας διαγωνισμό. Ο πρώτος που έγινε πέρυσι μας χάρισε ένα όμορφο ημερολόγιο της χρονιάς που διανύουμε και ακόμη ομορφότερες ποιητικές φωνές. Συνεχίζουμε λοιπόν την προσπάθεια, αφού ήταν επιτυχημένη, και αλλάζουμε, προς το καλύτερο, πιστεύουμε, δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι η συμμετοχή αυτή τη χρονιά δεν έχει συνδρομή, είναι δωρεάν. Το δεύτερο που είναι ακόμη πιο σημαντικό: η έκδοση του ποιητικού ημερολόγιου αυτή τη φορά θα γίνει σε συνεργασία με τις εκδόσεις iwrite (http://iwrite.gr) που θα μας εξασφαλίσουν όχι μόνο καλύτερη παρουσίαση του βιβλίου αλλά και πολύ ευρύτερη διανομή σε πολλά πλέον βιβλιοπωλεία. Έτσι το ποιητικό σας έργο θα αποκτήσει ακόμη περισσότερους αποδέκτες. Το eyelands δεν είναι εκδοτικός οίκος, άρα, τώρα που τα εκδοτικά μας όνειρα μεγαλώνουν, πρέπει να συνεργαστούμε με κάποιους εκδοτικούς οίκους για να προχωρήσουμε.

*
ΒΡΑΒΕΙΑ & ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


Τα 12 ποιήματα που θα επιλεγούν από την επιτροπή θα δημοσιευθούν στην έκδοση «Έρωτας στα χρόνια της κρίσης - Ποιητικό Ημερολόγιο 2014» που θα εκδοθεί από την ιστοσελίδα έως το τέλος του 2013. Στην έκδοση θα υπάρχουν επίσης επιλεγμένα ποιήματα συνεργατών του eyelands.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου 2013 από την ιστοσελίδα. Δεν θα υπάρχει σειρά κατάταξης των ποιημάτων.

Κάθε διαγωνιζόμενος του οποίου το ποίημα θα επιλεγεί για την έκδοση θα λάβει ένα δωρεάν αντίτυπο του ποιητικού ημερολόγιου και ένα πιστοποιητικό διάκρισης.

Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει λιγότερα ή περισσότερα ποιήματα από τον αρχικά προβλεπόμενο αριθμό (12).

Οι ποιητές που θα συμμετάσχουν στο ποιητικό ημερολόγιο θα τιμηθούν σε γιορτή που θα γίνει πιθανότατα τον Νοέμβριο στη Αθήνα, ενώ παρουσίαση του ποιητικού ημερολόγιου είναι πιθανό να γίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Όροι/Προϋποθέσεις του ποιητικού διαγωνισμού

1.  Στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος όποιος/α έχει συμπληρώσει το 18ο έτος κατά την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού [20.7.2013].

2.  Τα ποιήματα δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί σε ποιητική συλλογή ούτε να έχουν δημοσιευθεί σε έντυπο ή να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Σε περίπτωση ταυτόχρονης συμμετοχής του ίδιου ποιήματος σε άλλο διαγωνισμό, ο διαγωνιζόμενος πρέπει να ενημερώσει ανάλογα την ιστοσελίδα και να ειδοποιήσει έγκαιρα για τυχόν επιλογή ή διάκρισή του ποιήματός του σε άλλο διαγωνισμό.

3.  Τα ποιήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 40 στίχους.

4.  Τα ποιήματα πρέπει να σταλθούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε επισυναπτόμενο αρχείο word.doc [ΟΧΙ σε pdf] έως 20 Σεπτεμβρίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας: info@eyelands.gr.

Προσοχή: Δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές σε μορφή χειρογράφου. Στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word. doc

5.  Οι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να στείλουν μόνο ένα ποίημα

6.  Τα ποιήματα γίνονται δεκτά μόνο στην ελληνική γλώσσα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τον τόπο διαμονής ή την εθνικότητα του διαγωνιζόμενου. Για κάθε έγκυρη συμμετοχή θα αποστέλλεται επιβεβαιωτικό e-mail.

7.  Η συμμετοχή με ψευδώνυμο είναι αποδεκτή με την προϋπόθεση ότι, εάν το ποίημα επιλεγεί για βράβευση, ο διαγωνιζόμενος/η θα πρέπει να στείλει τα πραγματικά του στοιχεία στη διεύθυνση του eyelands. Εάν δεν γίνει αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε τη συμμετοχή του/της. Σε περίπτωση πάντως που ο διαγωνιζόμενος/η το επιθυμεί, θα διατηρήσει το ψευδώνυμό του και στην έκδοση του ημερολογίου.
Διευκρινίζουμε εδώ ότι η επιτροπή επιλέγει τα ποιήματα γνωρίζοντας μόνο τον τίτλο του ποιήματος και τον κωδικό αριθμό του διαγωνιζόμενου. Τα ονόματα ή τα ψευδώνυμα των διαγωνιζόμενων παραμένουν μόνο στο αρχείο του διαγωνισμού και χρησιμοποιούνται μόνο από τη σύνταξη της ιστοσελίδας μετά τα αποτελέσματα.

8.  Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και την αποδοχή ότι τα βραβευμένα ποιήματα θα δημοσιευθούν στο ποιητικό ημερολόγιο που θα εκδοθεί από την ιστοσελίδα μέχρι το τέλος του έτους. Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν στους δημιουργούς τους.


9.  Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει από τις: Γεωργία Ανδρουλιδάκη, Μαρία Ψωμά – Πετρίδου, Καίτη Στεφανάκη.

10. Δεν υπάρχει περιορισμός σχετικά με τον τρόπο που θα αναπτύξει κάθε διαγωνιζόμενος/η το θέμα «Έρωτας στα χρόνια της κρίσης». Η ερμηνεία του θέματος είναι επιλογή του διαγωνιζόμενου. Είναι απαραίτητο ωστόσο το ποίημα να αναφέρεται σαφώς στη θεματική του ποιητικού διαγωνισμού. Τον τίτλο κάθε ποιήματος καθορίζει ο δημιουργός του – ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι ότι ο τίτλος του ποιήματος δεν πρέπει να επαναλαμβάνει τον τίτλο του διαγωνισμού: Έρωτας στα χρόνια της κρίσης.


*
Πίνακας: Έντβαρντ Μουνκ, το φιλί


Πηγή: eyelands.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου