Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Διάλεξη του κριτικού και ιστορικού μουσικής Γιώργου Μονεμβασίτη με θέμα: «Μωρέ, αυτό κάτι μου θυμίζει - Η μίμηση και η κλοπή στη μουσική»

Ανοιχτή Τέχνη
View this email in your browser
Η “Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια-διαλέξεις-δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό” σας προσκαλεί στην διάλεξη του κριτικού και ιστορικού μουσικής Γιώργου Μονεμβασίτη με θέμα:

«Μωρέ, αυτό κάτι μου θυμίζει - Η μίμηση και η κλοπή στη μουσική»

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 7:30 το απόγευμα στον χώρο της «Ανοιχτής Τέχνης», Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα
Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ένα σύγχρονο τραγούδι ή μια σύγχρονη μουσική και αναρωτιόμαστε τι μας θυμίζει. Κατ’ αναλογίαν, όχι σπάνια, η ακρόαση ενός συνθέματος της κλασικής-λόγιας μουσικής προκαλεί τη μνήμη να αναζητήσει συγγενικούς μουσικούς ήχους. Αυτά συμβαίνουν επειδή ολόκληρη η ιστορία της μουσικής, όπως και κάθε τέχνης, άλλωστε, είναι γεμάτη από δάνεια, από μιμήσεις, από … κλοπές! Όλοι αντιγράφουν όλους!!! Μόνο που οι μέτριοι μιμούνται, ενώ οι σπουδαίοι κλέβουν, όπως φέρεται ειπών ο σπουδαίος μουσουργός του 20ου αιώνα Ίγκορ Στραβίνσκυ.
Αυτά και άλλα σχετικά επεξεργάζεται και παρουσιάζει στην ομιλία του ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Β. Μονεμβασίτης υποστηρίζοντας τις αναφορές του με επιλεγμένα μουσικά δείγματα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Λαϊκά τραγούδια και μουσικές γνωστά σε όλους, που γεννήθηκαν, μετά από περισσότερο ή λιγότερο εμπνευσμένες επεξεργασίες με σύγχρονο τρόπο, από γνωστά ή/και άγνωστα έργα της κλασικής-λόγιας μουσικής. Ή αλλιώς
«Η κλασική μουσική … αλλιώς»

*Ο Γιώργος Μονεμβασίτης εισηγείται στην «Ανοιχτή Τέχνη» το σεμινάριο «Η κλασική μουσική … αλλιώς»
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015
Ώρα: 19:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Ανοιχτή Τέχνη
Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα
Είσοδος: Ελεύθερη
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Ανοιχτή Τέχνη:  210 32 27 188
ή να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης:info@anoixtitexni.gr

*Ο Γιώργος Μονεμβασίτης εισηγείται στην «Ανοιχτή Τέχνη» το σεμινάριο «Η κλασική μουσική … αλλιώς»

ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ
Η Μαρία Φαραντούρη στην Ανοιχτή Τέχνη!
Σάββατο 28  Μαρτίου 2015 στις 19:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου