Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

«ΨΥΧΗΣ ΔΥΝΑΜΗ» του Θεοφάνη Β Παυλίδη

Φωτιές λαμπαδιάζει η λάβα του κακού,
στο διάβα της
και γω αντίκρυ στέκομαι
κοιτάζοντάς την.
Μου ζητά να σύρω πύρινο χορό
αλλιώς θα με κάψει
θα με σταχτώσει, θα με λιώσει
φοβίζοντας την ύλη, το σώμα μου.
Αλλά η φλόγα της δεν με ακουμπά
δε με φοβίζει
γιατί η άφθαρτη ψυχή
έχει πιότερη πυράς θέληση,
η αγάπη πιότερη λάβας δύναμη.

Θεοφάνης Β Παυλίδης 


Βιογραφικό σημείωμα
 Ο Θεοφάνης Β Παυλίδης (1947 ) καθηγητής Πανεπιστημίου, λογοτέχνης. Γεννήθηκε στην Παραμυθιά της Θεσπρωτία. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δασολογίας της πρώην Γεωπονοδασολογικής, Σχολής του ΑΠΘ Mcs του Μεταπτυχιακού Εγγείων Βελτιώσεων της Γεωπονικής Σχολής Διδάκτορας του Τμήματος Δασολογίας και φυσικού Περιβάλλοντος. Παρακολούθησε μαθήματα και εργαστήρια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Ιταλία ( Πάντοβα ) Αντικείμενα. Στατιστική Φραγμάτικών κατασκευών, Ταμιευτήρες, Δημιουργία τεχνιτών υγροβιοτόπων. Έργα και επεμβάσεις προστασίας, χειρισμού και αξιοποίησης του ορεινού χώρου και του υδατικού δυναμικού με φράγματα ύδρευσης, άρδευσης, παραγωγής ενέργειας κλπ αντιπλημμυρικά έργα, σταθεροποιητικές επεμβάσεις, ολισθήσεις, διαβρώσεις, κλπ Αποτροπή χιονολισθήσεων.
Ελβετία, Αυστρία (Ζυρίχη Βιένη) φραγματικές χειμαρρικές κατασκευές, Συστήματα διευθέτησης, Χιονοδρομικά Κέντρα.
Ισπανία Σεβίλη, Πλημμυρικός Κίνδυνος και οικολογική αξία των χειμαρρικών οικοσυστημάτων, των ρεμάτων των πόλεων με έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά.
Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές Εταιρείες συλλόγους και περιβαλλοντικές και επιστημονικές ομάδες και οργανώσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ακόλουθες. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας. Μέλος της Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσεως. Μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Μέλος της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών . Μέλος του ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ Union of Forest Research Organizations (ΙUFRO ) τμήμα S 1.04. Μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας, . Μέλος της Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Το ποίημα του (γενιά μας η αδικη )βραβεύτηκε με το το Β΄ Πανελλήνιο βραβείο του ποιητικού Διαγωνισμού της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2014 Και το ποίημα του ( Οδυσσέα γιατί γύρισες;) το Β ΄βραβείο πάλι από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου