Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη «ο Χορός των Ψευδαισθήσεων».

Άλλη μια παρουσίαση του βιβλιοπωλείου Discover your Way, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 3/12 στο ξενοδοχείο Βυζαντινό. Ο λόγος αυτή τη φορά στις εκδόσεις Ψυχογιός και τον διακεκριμένο συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη με το νέο του βιβλίο «ο Χορός των Ψευδαισθήσεων».
Η προσέλευση του αναγνωστικού κοινού υπήρξε αθρόα, ο κόσμος τίμησε το συγγραφέα, συνομίλησε μαζί του, απόλαυσε τις ομιλήτριες Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας», και την Αναστασία Δημητροπούλου, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις τους πάνω στο βιβλίο. Επιπλέον, η βραδιά ντύθηκε με έρωτα χάρη στους δύο χορούς τάνγκο που χάρισαν στον κόσμο οι χορευτές Χρήστος Κεφάλας και Σοφία Τσιροπούλου, ενώ η εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε με δύο υπέροχα κομμάτια απο το μαγικό σαξόφωνο της Φωτεινής Στεφανοπούλου.
Ο συγγραφέας ενθουσιάστηκε με την υποδοχή που τού επεφύλασσαν οι άνθρωποι του βιβλιοπωλείου αλλά και της πόλης μας, απέφυγε να μιλήσει για το φετινό έργο του ως απόλυτα καλυμμένος απο τις ομιλήτριες, και προτίμησε να μιλήσει για τη λογοτεχνία ως ανώτερο σκοπό, ως ανώτερο θεό, ως ανώτερη λατρεία. Δέχτηκε εύστοχες ερωτήσεις απο τους αναγνώστες του και απόλαυσε τη βραδιά μαζί τους αλλά και με την ομάδα παρουσιάσεων του βιβλιοπωλείου.

Η κυρία Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας», αλλά και των παρουσιάσεων του βιβλιοπωλείου Discover your way, αποκάλυψε σε κοινό και συγγραφέα πως ακολουθεί τα λογοτεχνικά βήματα του κυρίου Δημήτρη Στεφανάκη ήδη απο το 2000 με το βιβλίο του «Φρούτα Εποχής». Δήλωσε γοητευμένη απο τις χαρισματικές συγγραφικές του δυνατότητες στο βραβευμένο του βιβλίο «Μέρες Αλεξάνδρειας», η μνήμη της ανέτρεξε σε κάθε αλεξανδρινή εικόνα, μυρωδιά και αίσθηση. Σχεδόν νοστάλγησε γλυκά τους κοσμοπολίτικους τόπους, τους παρελθόντες χρόνους και τους μεγάλους χαρακτήρες, με τους οποίους την έχει καλομάθει ο Δημήτρης Στεφανάκης. Μιλώντας για το «Χορό των Ψευδαισθήσεων», προκάλεσε το κοινό να γνωρίσει τον έρωτα και την ανθρώπινη καρδιά μέσα από τα γνωμικά με τα οποία διανθίζει το κείμενό του ο συγγραφέας και ευχήθηκε σε όλους καλή ανάγνωση.
Σύμφωνα με την Αναστασία Δημητροπούλου «...Πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο οι καταιγιστικές εξελίξεις και τα γεγονότα χορεύουν άριστα κουρδισμένα απο τον ευθύβολο αποφθεγματικό λόγο του συγγραφέα και την τάση του να μάς παραδίδει κείμενα που όσο τα απολαμβάνουμε σε αισθητικό επίπεδο, άλλο τόσο μάς προβληματίζουν και μένουν πάντα χαραγμένα μέσα μας ως ποιοτικά λογοτεχνικά άλματα. Ένα βιβλίο, του οποίου ο τίτλος σίγουρα δε θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχα επιλεγμένος, καθώς στο γύρισμα των σελίδων του γνωρίζουμε τις ψευδαισθήσεις μιας ολόκληρης κοινωνίας με το όνομά τους και την τρομακτική τους διάσταση, ενώ παράλληλα γινόμαστε μάρτυρες στην αναβίωση ενός ανεκπλήρωτου έρωτα που έρχεται να κατακάψει τις ζωές των ηρώων μέσα απο κινηματογραφικές σκηνές, ένα σωρό ανατροπές, διλήμματα και δυσχέρειες. Αυτός ο έρωτας, ο πείσμων, ο ισχυρογνώμων, ο τολμηρός, χορεύει τάνγκο, πιάνει απο το χέρι τις καρδιές και πάει. Κάνει χιλιάδες βήματα μπρος, πέρα – δώθε, μα ποτέ πίσω. Είναι ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής. Αυτός που δεν εξηγεί τίποτα και σε κανένα μα υποχρεώνει εραστές κι αναγνώστη να καταλάβουν τη δύναμη, τις προθέσεις και όλα του τα θέλω...»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου