Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ένα άρθρο του Μάκη Πιτσαλίδη


untitled

                                           ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ένα άρθρο του Μάκη Πιτσαλίδη

Τα σημεία των θαυμάτων εξελίσσονται και συνεχίζονται. Όταν οι άγγελοι γίνονται διάβολοι, τότε ο υπεσχημένος παράδεισος γίνεται κόλαση. Οι πληγές του πολέμου πυορροούν την αφασία μας. Η σιωπή των αμνών καθελκύει μωρία και όνειδος. Εναποθέσαμε το θαύμα της ζωής στο θέλημα των θεών, των παθών και των συνδρόμων μας. Οι αθώοι του αίματος στα διεθνή φόρουμ σε επιδείξεις ρητόρων βερμπαλίζουν για τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, τον πολιτισμό και τις άγονες δημοκρατίες τους. Με άλλοθι ευφάνταστους λόγους σκεπάζουν την κατάρα των πράξεών τους. Στην «πασαρέλα» της έδρας του ΟΗΕ, ηγέτες νάνοι, μαριονέτες των επιταγών του συστήματος του πλούτου, κάνουν επίδειξη μεγαλόστομων διακηρύξεων απύθμενης υποκρισίας και άφατης ματαιοδοξίας. 
Οι θεραπαινίδες της δεοντολογίας υλάζουν στα δελτία ειδήσεων. Η ανηλεής τρομοκρατία των ΜΜΕ στην υπηρεσία της δύναμης του πλούτου, στο όνομα και στην κατ’ επίφασιν δημοκρατία, αποσυνθέτει τη λογική σκέψη, αποσαθρώνει τον κοινωνικό ιστό, ενσπείρει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Και στην όποια φωνή αντίστασης προσδίδει την έννοια του γραφικού. Ευχή προθέσεων – αταξία πράξεων. Μωρίας έργα – θανάτου θηραμάτα. Τι τραγωδία για τον κόσμο. Χωρίζουν η Αθηνά με τον Αλβάρο, ο Μπραντ με την Αντζελίνα. Τι αξία έχει η ασήμαντη ζωή σας όταν «θεοί» υποφέρουν. Η τραγωδία της ταλαιπωρίας ενάμιση εκατομμυρίου ανθρώπων να πάνε στις δουλειές τους από την απεργία των ΜΜΜ δεν έχει καμιά θέση στη σκαλέτα των ειδήσεών τους. Περισπούδαστοι αναλυτές με λεκτικές αταξίες αποφεύγουν να καταδείξουν την πραγματική αιτία των τραγωδιών που ταλανίζουν τον κόσμο, ο λόγος τους παραμύθια στον κόσμο των ονείρων τους. Οι υπερθεματιστές, τι ακριβής λέξη, βάζουν σε τάξη τον πλούτο, τους θεούς και τους δαίμονες.
Ταμπουρωμένοι στον μικρόκοσμο της ιδιοτέλειάς μας κάνουμε τον μεγάκοσμο φαντασίωση της μοίρας μας. Βλέπουμε το δέντρο κι όχι το δάσος. Ευχόμαστε μα αναδρομούμε στα λάθη μας. Η άμυνα και η εκδίκηση της φύσης θα παράγει και θα παρουσιάζει με γεωμετρική πρόοδο το αποκρουστικό πρόσωπο της Μέδουσας.
Η εικόνα της ζωής μαγεία ψευδαίσθησης σαν τον ήλιο που σβήνει στη θάλασσα.
 Πηγή https://vrysoulesgnosis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου