Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Κριτική του Γιώργου Ι. Μποτή για το βιβλίο «ΑΛΦΕΣ» της Μαρίας Κολοβού- Ρουμελιώτη, εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ-Πάτρα, Δεκέμβριος 2016



 χαρισματική Συγγραφέας και  Ποιήτρια Μαρία Κολοβού- Ρουμελιώτη πλούτισε τη συγγραφική της δραστηριότητα  με την έκδοση ενός εξαιρετικού πεζογραφήματος της με τον τίτλο «Άλφες». Παράλληλα πλούτισε και εμάς στους αναγνώστες της, γιατί, μέσα από τις 277 σελίδες του βιβλίου της, αναδύονται ιστορίες, σκέψεις και στοχασμοί, που αναφέρονται στη μεγάλη μορφή της Μάνας.

Η Συγγραφέας, μάνα και η ίδια, με άριστη αφηγηματική πλοκή και λογοτεχνική χάρη, σκιαγραφεί με χειρουργική λεπτότητα αλλά και με ιδιάζουσα ευαισθησία το απύθμενο συναισθηματικό κάλλος της Μάνας σε όλες τις μορφές της. Μέσα από το βιβλίο ο κάθε αναγνώστης αναγνωρίζει τη δική του Μάνα.

Το κείμενο ρέει σαν το γάργαρο δροσερό νερό και αιχμαλωτίζει κυριολεκτικά τον αναγνώστη. Μέσα από τις σελίδες του εκλεκτού αυτού βιβλίου αυτοσκιαγραφείται και  η μορφή της συγγραφέας ως Μάνα, χωρίς η ίδια να το επιδιώκει. Μια Μάνα αγνή, πηγαία, ευαίσθητη και αφάνταστα δοτική, που η παρουσία της, ηρεμεί, καλλύνει και συνετίζει τη σκέψη μας.

Γιώργος Ι. Μποτής

Ποιητής και Συγγραφέας
 _____________
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι. ΜΠΟΤΗ

Ιπποκράτους 10-12, 10679 Αθήνα, 
fax: 210-3641903,e-mail: ge.botis@yahoo.gr
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ : Βασιλική Καρρά,
Μηλίτσα Γιώτη, Ναταλία Κορδά.           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου