Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Με πολλές πατρινές συμμετοχές έγινε ο κλασσικός μαραθώνιος της Αθήνας

Αποτέλεσμα εικόνας για εικόνες από τον Μαραθώνιο 2017
Με άρωμα Πατρινών λαϊκών δρομέων πραγματοποιήθηκε  η διεξαγωγή του 35ου κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πατρινών δρομέων στους αγώνες: πέντε (5), ( δέκα)10 χιλιομέτρων και στον  Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας που έγινε την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, για να τιμηθεί ο άγνωστος οπλίτης που μετέφερε από τον Μαραθώνα στην Αθήνα το μήνυμα "νενικήκαμεν" στη νίκη κατά των Περσών το 490 πχ .
Ταυτόχρονα οι αγώνες έγιναν για να τιμηθεί και ο ειρηνιστής Γρηγόριος Λαμπράκης. Η Λέσχη Φαέθων με 42 πατρινούς δρομείς και Μαραθωνοδρόμους συμμετείχε  στη μαραθώνια γιορτή. Στην αποστολή της Λέσχης  ήταν δρομείς που έχουν αφήσει ιστορία, όπως  οι:  Παναγιώτης Μπούμης, Νίκος Κατσαϊτης, Παναγιώτης Μεντζελόπουλος, Νίκος Μάλλιος, Διονύσιος Σπαγαδώρος, Κώστας Μικρούτσικος, οι αδελφοί Μπαλάση με συμμετοχές που πλησιάζουν τους 70 μαραθώνιους πολλές φορές ο καθένας. Πέραν αυτών συμμετείχαν  oι: Κίμων Αποστολόπουλος, Δημήτρης Βεργενάλακης, Διονύσιος Μπαλάσης (συντονιστές της λέσχης και της αποστολής),  Βασίλης Καταπόδης, Ανδρέας Μπεκίρης, Γιώργος Πρέτζας, Θεόδωρος Ζάγκλας, Γεώργιος Ρεκατσίνας, Παναγιώτης Ρεκατσίνας, Ιωάννης Ρουμελιώτης έτρεξαν την Μαραθώνια διαδρομή και τερμάτισαν επιτυχώς.
Επίσης έντονη ήταν και η συμμετοχή  των γυναικών, μεταξύ αυτών: η Κατερίνα Μεντή, η Ράγγου Μαρία και η Μαρία Κολοβού - Ρουμελιώτη που έτρεξαν την Μαραθώνια διαδρομή. 
Μαζί έτρεξαν και φίλοι της Λέσχης όπως: ο Φάνης Αρκουμάνης, (με διεθνείς διακρίσεις σε αγώνες βουνού), ο Γεώργιος Παπαϊωάννου υπερμαραθωνοδρόμος και ο Μιχάλης Νικολόπουλος Μαραθωνοδρόμος με πολιτιστική δράση. 
Οι δρομείς: Γιώργος και Ανδρέας Μπαλάσης, Μαρία Λέγουρα, Κυριάκος Λατέρτσας, Άννα και Φωτεινή Μεντζελόπουλου, Χρήστος Ξυπολιάς και άλλοι δρομείς έτρεξαν  τα 10 χιλιόμετρα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου